22 Ekim 2015

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?


Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? -Fantastic Beasts & Where to Find Them
Newt Scamander (J.K. Rowling)
Çevirenler: Sevin Okyay, Gül Sarıoğlu
Yapı Kredi Yayınları
Mart 2002 (1. basım)
42 sayfa

Albus Dumbledore'un önsözü ile özel baskı! Üstelik kendisi, biz mugglelar için, bu kitabın kurgu olduğunu özellikle belirtiyor. Akromantula denen yaratığın gerçek olmadığını bilmek beni gerçekten, içtenlikle rahatlatıyor. Ortalama boydaki örümcekler yeterince korkunç, devasa zeki örümceklere hiç gerek yok.

Kitap, büyücüler için bir rehber. Korkunç canavarlardan tüylü pofyumaklara kadar her türlü fantastik yaratığı, hangi coğrafyalarda yaşadıklarını anlatıyor ve seriyi severek okuyan her okur için de çok sevimli bir okuma sunuyor. Kitabın sayfalarında Harry'nin, Ron'un, hatta Hermione'nin karaladığı notlar var. Notların her biri, Harry Potter serisindeki bir yerlere gönderme yapmış; birden fazlasına yüksek sesle güldüğümü söylemeliyim.

Minicik bir kitap, hakkında söylenecek çok fazla şey bulamıyorum. Harry ve arkadaşları (benimle birlikte) 30 yaşlarını devirmişken, yıllar sonra dönüp bu kitabı okumak çok eğlenceli oldu. Üstelik yeni baskısı da bu yıl piyasaya çıkmış, yine de uygun fiyata bulup ilk baskısını edindiğim için mutluyum. Bir de, önümüzdeki yıl vizyona girecek bir filmi varmış ama Harry Potter filmlerini izlemediğim için (ön yargılı değilim, bir tanesini izledim berbattı) film hakkında beklentim ya da yorumum yok. Son olarak, kitabın geliri Comic Relief'e gidiyormuş. Çok güzel değil mi?

5 yorum:

  1. sizi korkutmak istemem ama ben bu memlekette çok sayıda "akromantula" yı gördüğümü söyleyebilirim.zaten ankara'dan da bu nedenle deniz kıyısı bir beldeye uzaklaştık.
    çok rahatlamayın emi? :))))
    ankaralıkitapkurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz kıyısında yaşadığım zaman tanıştığım mutant hamam böcekleri ve örümceklerden sonra karasal iklimin eklem bacaklıları daha masum gözüküyor bana :)

      Sil
  2. Kitabı hiçbir yerde bulamıyoruz bir bilginiz var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baskısı tükenmiş gözüküyor şu anda, ancak sahaflarda bulunabilir, Nadirkitap'a baktım ama çok enteresan fiyatlara satıyorlar. YKY'nin yeni baskı yapmasını umalım :)

      Sil
  3. Evet fiyatlar yüksek :) evet dediğiniz gibi umalım yeni basım olsun.teşekkürler :)

    YanıtlaSil